Το νέο Nissan LEAF, η νέα γενιά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου που πρωτοστατεί σε πωλήσεις παγκοσμίως,  ανακηρύχτηκε  “Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2018, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.  Το LEAF ενσαρκώνει την στρατηγική Intelligent Mobility της Nissan, ενός οράματος που έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Το νέο Nissan LEAF, είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που κερδίζει το Παγκόσμιο Βραβείο του Πράσινου Αυτοκινήτου, από τότε που ιδρύθηκε ο εν λόγω θεσμός, το 2016.

Το νέο Nissan LEAF κατέκτησε την κορυφή του συγκεκριμένου θεσμού, κερδίζοντας υποψήφια αυτοκίνητα από μια λίστα με πέντε αρχικές κατηγορίες  και αποτελώντας το μοναδικό, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα (EV) στη συνολική διαδικασία. Οι κριτές συνεκτίμησαν το συνολικό περιβαλλοντικό “αποτύπωμα” του κάθε υποψήφιου οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών ρύπων  και της κατανάλωσης καυσίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη γενιά του Nissan LEAF ανακηρύχτηκε “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” το 2011, παραμένοντας το μόνο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα,  που έχει κερδίσει αυτό το βραβείο στην 14χρονη ιστορία του θεσμού.

Το νέο LEAF έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις  σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με νέο, δυναμικό στυλ, προηγμένες τεχνολογίες και σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλότερης απόδοσης, το οποίο έχει αυξήσει σημαντικά, τόσο την εμβέλεια όσο και την ισχύ.

Το  LEAF του 2018 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη που διαθέτει την αυτόνομη τεχνολογία ProPILOT  καθώς και το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινούν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματούν,  απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού.

Το νέο Nissan LEAF, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.

Facebook Comments