Με μια παράσταση εφ όλης της ύλης, έρχεται ξανά στη χώρα μας η βιρτουόζος του βιολιού Vanessa Mae, για να μαγέψει και να συγκινήσει το κοινό, στη συναυλία της απόψε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Γνωστά τραγούδια κλασικών όπως οι Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς, Βιβάλντι, αλλά και κομμάτια από την tango, indie, ποπ, όπως και μελωδίες του δικού μας Vangelis, απογειώνονται από τη δεξιοτέχνη μουσικό, με εναλλακτικές και δυνατές ενορχηστρώσεις.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη μουσικός έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει κερδίσει 40 International Platinum Awards, ενώ οι παρτιτούρες της αριθμούν πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα, καταφέρνοντας να ισορροπεί, για πάνω από 20 χρόνια, μεταξύ του κλασικού και του ποπ ρεπερτορίου.

Ήταν η πρώτη που συνδύασε με τέτοια άνεση και πρωτοτυπία την κλασική με την ποπ μουσική, ενώ θεωρείται δημιουργός ενός εντελώς νέου είδους, της fusion μουσικής που σηματοδοτήθηκε με την κυκλοφορία του άλμπουμ της «The violin player» το 1995 και γρήγορα αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό. Η «βασίλισσα του βιολιού» έχει συνεργαστεί με δημοφιλείς ποπ καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων η Janet Jackson και ο Prince, η μουσική της ακούγεται στο σάουντρακ της μεγάλης παραγωγής της εταιρείας Disney «Μulan», ενώ με τα πρόσφατα άλμπουμ της δοκιμάζει για πρώτη φορά εκτός από το βιολί και την φωνή της.

Οι τιμές των εισιτηρίων στο Ηρώδειο κυμαίνονται από 30 ευρώ (εκπτωτικά) και φτάνουν μέχρι τα 140 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη).

 

Facebook Comments