Την τηλεοπτική συνέχεια μιας από τις πιο κλασικές και αγαπημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, του «Minority Report» του Στίβεν Σπίλπμπεργκ με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, που είχε βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2002, σχεδιάζει η εταιρεία παραγωγής 20th Century Fox.

Στα τέλη Αυγούστου, η Paramount TV και η Amblin Television (ιδιοκτησίας Σπίλπμπεργκ) είχαν ανακοινώσει ότι δουλεύουν πάνω στην μετατροπή της κλασικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας σε τηλεοπτική σειρά. Από τη στιγμή που το Fox παρήγγειλε ένα επεισόδιο – πιλότο, και μάλιστα με ρήτρα ένα διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο σε περίπτωση μη προβολής, οι πιθανότητες ολοκλήρωσης του σχεδίου αυξάνονται κατακόρυφα.

Ουάσινγκτον 2054

Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον στην Ουάσινγκτον – τα γεγονότα εξελίσσονται το 2054 -, όπου μία ειδική προ-εγκληματική αστυνομική ομάδα συλλαμβάνει τους υπόπτους πριν να διαπράξουν το έγκλημα. Η συγκριμένη ομάδα βασίζεται στις προβλέψεις που δίνουν οι «προγνώστες», τρία αδέλφια τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς διαρκούς ύπνωσης και έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν στο μέλλον, ανιχνεύοντας τον ένοχο πριν καν διαπράξει το έγκλημα.

Κάποια στιγμή, ο επικεφαλής της ομάδας, Τζον Άντερτον, κατηγορείται για έναν μελλοντικό φόνο. Η ακρίβεια του συστήματος πρόβλεψης αμφισβητείται και ο ίδιος ο Άντερτον επιχειρεί να διαλευκάνει την κατάσταση ως φυγάς. Στην ταινία, μαζί με τον Τομ Κρουζ, παίζουν οι Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον, Μαξ Φον Σίντοφ, Στίβεν Χάρις κ.ά..

Πρώτες πληροφορίες για την σειρά

Δέκα χρόνια μετά από την χρονολογική δράση της ταινίας, ο ένας από τους τρεις «προγνώστες» αγωνίζεται να ζήσει μια ζωή ως φυσιολογικός άνθρωπος, όμως τα οράματα του μέλλοντος συνεχίζουν να τον στοιχειώνουν. Γνωρίζει μία ντετέκτιβ με το δικό της σκοτεινό παρελθόν, η οποία μπορεί να τον βοηθήσει να χρησιμοποιήσει το ιδιαίτερο χάρισμά του για κάποιον σκοπό.

Το σενάριο της σειράς αλλά και την παραγωγή έχει αναλάβει ο Μαξ Μπόρενσταϊν, σεναριογράφος της ταινίας «Godzilla». Το καστ  δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, κυκλοφορούν όμως φήμες πως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναζητείται διάσημη ηθοποιός, όπως άλλωστε συνέβη και στο «Extant»  με την Χάλι Μπέρι, που ανήκει στην ίδια εταιρεία παραγωγής. Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως η συμμετοχή του Στίβεν Σπίλπμπεργκ στο εγχείρημα, αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και  της τηλεοπτικής σειράς.  
 

Facebook Comments