Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε σήμερα την εξαγορά της Millennium Bank από την Τράπεζα Πειραιώς. Επιπλέον το ΤΧΣ ενέκρινε τη συμμετοχή της μητρικής BCP στην επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, σαν μέρος της συμφωνίας για την απορρόφηση της Millenium από τον ελληνικό όμιλο. 

Η Millennium BCP θα συνεισφέρει στην αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς 400 εκατ., περισσότερα από τα εκτιμώμενα 275 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι μετά βεβαιότητας το 10% της αμκ. ενώ θα συμμετάσχει και η Societe Generale μέσω της Geniki Bank, με 175 εκατ. ευρώ. Μόνο από τη συμμετοχή των δύο αυτών διεθνών τραπεζικών ομίλων, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη διασφαλίσει το ποσόν των 575 εκατ. ευρώ για την επικείμενη ΑΜΚ.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι κεφαλαιακές ανάγκες του Ομίλου Πειραιώς έχουν προσδιοριστεί σε 7,33 δις. ευρώ ενώ η ελάχιστη ιδιωτική συμμετοχή (που προκύπτει μετά από την πλήρη έκδοση CoCos ύψους 2 δις. ευρώ) ανέρχεται σε 533 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα δηλαδή που έχει συγκεντρώσει από τους δύο διεθνείς ομίλους υπερκαλύπτουν το αναγκαίο ποσό για να παραμείνει ιδιωτική η τράπεζα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αυτό το Σαββατοκύριακο και μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιήσει σειρά παρουσιάσεων (road shows) στο εξωτερικό, προκειμένου να ολοκληρώσει τις τελικές επαφές με ξένους επενδυτές που θα ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της.

Facebook Comments