Το δολάριο δέχθηκε έντονες πιέσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης καθώς υπήρξε μια αυξημένη ροή ειδήσεων που απασχόλησε τους traders.

Αρχικά, υπήρξε μια είδηση για παροχή ρευσότητας $500 δισ. από την PBoC (Κίνα), η οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες χαλαρές δηλώσεις του Hilsenwrath αλλά και μια δήλωση αξιωματούχου της Fed ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν θα έχει κάτι ιδιαίτερα διαφορετιλό.

  • Νέες μεγάλες εκροές από τεράστια επενδυτικά funds της Ιαπωνίας αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που αναμένεται να πιέσει περαιτέρω το JPY.
  • Το δολάριο μπορεί να έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου αλλά βραχυπρόθεσμα βρίσκεται σε κρίσιμα επίπεδα ενόψει και της Fed.
  • Η προσπάθεια για διόρθωση του δολαρίου, που παρατηρείται τις τελευταίες δυο ημέρες, θα μπορούσε να αποκτήσει πιο ουσιαστική βάση.
  • Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει σε σημαντικό βαθμό της εξελίξεις για τη Fed και οποιαδήποτε απόκλιση θα έχει έντονα αρνητικές συνέπειες.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLV4) – Άνοιγμα: 92,77 Υψηλό: 95,17 Χαμηλό: 92,44 Κλείσιμο: 94,69

Ο σχηματισμός διπλού πυθμένα αποδείχθηκε ιδανικός για τους βραχυπρόθεσμους αγοραστές καθώς τα κέρδη για το πετρέλαιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα σημαντικά. Η άνοδος έφερε τη δοκιμασία της πτωτικής γραμμής τάσης στα $95,15 από τα οποία υπήρξαν και οι πρώτες πιέσεις. Μια διορθωτική κίνηση προς την περιοχή των $93,80-$94,00 θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για καλύτερες τοποθετήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

94,35                   95,15
93,90                   95,40
93,30                   95,90
93,00                   96,35

Facebook Comments