Διόρθωση των διεθνών αγορών, αλλά όχι πριν το 2015, προβλέπει η Credit Suisse, ξεδιπλώνοντας τις εκτιμήσεις της για την πορεία των χρηματιστηρίων στα τέλη του 2014 – αρχές του 2015.

“Τα κακά νέα είναι πως οι διεθνείς αγορές θα εισέλθουν σε τροχιά διόρθωσης. Τα καλά νέα είναι πως αυτό δεν θα γίνει πριν το 2015”, εξηγούν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.

Οι προβλέψεις της Credit Suisse για την πορεία της Wall Street χαρακτηρίζονται bullish (αισιόδοξες).
Ειδικότερα, προβλέπει άνοδο του S&P 500, του δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, στις 2.050 μονάδες στα τέλη του 2014. Για το 2015 τοποθετεί τις εκτιμήσεις για τον S&P 500 στις 2.100 μονάδες.

“Θεωρούμε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διόρθωσης των αγορών κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, αν η αμερικανική Fed προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων και τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ ισχυροποιηθούν περαιτέρω”, δηλώνει ο Andrew Garthwaite, αναλυτής της Credit Suisse.

Κατά γενική ομολογία, η επενδυτική τράπεζα θεωρεί φθηνές τις μετοχές, εν συγκρίσει με άλλα assets.
“Η ρευστότητα που χορηγούν οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη είναι ισχυρή. Από ιστορικής πλευράς, οι μετοχές κινούνται ανοδικά, σε περιβάλλοντα αυξημένης ρευστότητας”, προβλέπουν, επίσης, οι αναλυτές της Credit Suisse.

“Eνόψει της αύξησης των επιτοκίων, από την πλευρά της Fed, οι μετοχές θα κινηθούν ανοδικά”, καταλήγουν.

Facebook Comments