Η ζήτηση της Κίνας για διαμάντια, αυξήθηκε 14% σε ετήσια βάση, ο ταχύτερος ρυθμός σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση Diamond Insight της De Beers. Το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης έρχεται από παντρεμένες γυναίκες, που αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των πωλήσεων.

Οπως τονίζεται, οι Κινέζες και ειδικά οι παντρεμένες, βοήθησαν στην εκτόξευση των παγκόσμιων πωλήσεων διαμαντιών σε επίπεδο ρεκόρ και στα 76 εκατ. δολάρια,

Οι αρραβωνιασμένες γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 20% των πωλήσεων και συνεισφέρουν σε μόλις κάτω από το ένα τέταρτο της αξίας των πωλήσεων στην Κίνα, ενώ οι single γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 14% των πωλήσεων.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, η αγορά διαμαντιών χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη περίσταση (όπως αρραβώνας) «σαρώνει». Το 2013, το 18% των αγορών έγιναν για χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη περίσταση, ενώ το 24% ήταν αγορές προσωπικές και δεν προοριζόταν για δώρο.

Τα επίπεδα αγορών-πωλήσεων διαμαντιών στην Κίνα, παραμένουν πολύ χαμηλότερα των κορυφών που είχαν αγγίξει στο παρελθόν σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο περαιτέρω ανόδου.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις στην Ινδία και την Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 10% και 6% αντίστοιχα.

Η έκθεση επισημαίνει πως οι τιμές των διαμαντιών αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα καθώς παρόλο που η ζήτηση εκτοξεύεται η παραγωγή μειώνεται.

Facebook Comments