«Ο κύκλος των μνημονίων φτάνει στο τέλος του. Λίγα έχουν απομείνει να γίνουν. Σας διαβεβαιώ, η Ελλάδα μέσω του χρηματοδοτικού της προγράμματος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

«Δεν θα χρειαστούμε τρίτο πακέτο στήριξης, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο», υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, ενώ για την ελάφρυνση του χρέους, ο Γκίκας Χαρδούβελης εκτιμά ότι «είναι εφικτή -οικονομικά και πολιτικά- μια περαιτέρω επιμήκυνση, όπως και η μετατροπή μέρους των δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο σε δάνεια με σταθερό επιτόκιο».

Η κυβέρνηση δημιουργεί το αναγκαίο «μαξιλάρι» για να καλυφθούν τυχόν χρηματοδοτικές ανάγκες και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της χώρας στις αγορές με την έκδοση επταετούς ομολόγου και 18μηνων τίτλων, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, ενώ όπως αναφέρει, δεν τον απασχολούν πλέον οι πιέσεις των δανειστών αλλά η εκλογολογία και οι εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παροχές.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ο Γκ. Χαρδούβελης αναγγέλλει ότι προωθείται η λύση του εξωδικαστικού συμβιβασμού τραπεζών – δανειοληπτών.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί τόσο την απελευθέρωση πόρων προς τις υγιείς επιχειρήσεις όσο και την αναδιάρθρωση πολλών προβληματικών επιχειρήσεων με συμμετοχή φρέσκου ξένου κεφαλαίου ώστε να τονωθεί η απασχόληση», τονίζει.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γκ. Χαρδούβελης αναφέρει πως  ανατρέπει την προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας και οδηγεί στην απώλεια της αξιοπιστίας.

Ο υπουργός Οικονομικών στέλνει μήνυμα στους βουλευτές σημειώνοντας πως δε νομίζει “ότι θα παρασυρθούν από τις «Σειρήνες» της παροχολογίας τώρα που φτάνουμε στο τέλος του προγράμματος”.

Facebook Comments