1.712 νέα κρούσματα – 357 διασωληνωμένοι – 27 θάνατοι

3 λεπτά ανάγνωση

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 693.886 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.221 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.375 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (63.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 314 (87.96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (12.04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.243 ασθενείς.

Οι εισαγωγέςνέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 192 (ημερήσια μεταβολή -8.57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 200 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γρίπη τύπου Α και Β: Έξαρση κρουσμάτων, πίεση στα νοσοκομεία και τί πρέπει να γνωρίζουμε

Σε έντονη έξαρση βρίσκεται η γρίπη τη φετινή χειμερινή περίοδο, με τα

Γ. Πετράκος: «Ο covid ήταν φτιαχτός, πέθαναν από τα νοσοκομεία, όχι από κορωνοϊό – Φοβάμαι μην αλλοιωθεί η φύση μου»

Ο Γρηγόρης Πετράκος επανήλθε με νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις γύρω από την πανδημία,

«Η εξάπλωση του Καρυστιανισμού»

Ο συνδυασμός ήταν ακαταμάχητος, ευφυέστατος και τρομακτικός. Πρώτον, και πάνω από όλα,