Για τις 13 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, βασικό θέμα της οποίας είναι η έγκριση Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 434 εκατ. ευρώ, με μερική παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των νυν μετόχων της.

Η Γενική Συνέλευση της τράπεζας ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ΤΣΜΕΔΕ έλαβε την έγκριση του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank μέχρι ποσοστού 51%, δηλαδή μέχρι του ποσοστού που βρίσκεται σήμερα η συμμετοχή του.

Η διοίκηση της τράπεζας θα πρέπει να καταλήξει στη σημαντική απόφαση να επιλέξει έναν εκ των τριών τουλάχιστον ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή στην αύξηση, διαπραγματευόμενη, όπως όλα δείχνουν με τα fund που έχουν υποβάλει ή θα υποβάλουν προσφορά. H εξέλιξη των διαπραγματεύσεων συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. της τράπεζας.

Το θέμα όμως αποκτά διαστάσεις και η αγωνία για τη μετοχική μετεξέλιξη της τράπεζας κορυφώνεται, καθώς το ΤΣΜΕΔΕ θέλει να διατηρήσει τη διοίκηση της τράπεζας. Αυτό, όπως όλα δείχνουν, είναι και σημείο διαφωνίας της διοίκησης της Attica Bank με τους υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν να είναι αυτοί που θα ασκήσουν τη διοίκηση, εφόσον προχωρήσουν στη συγκεκριμένη επένδυση.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί το ΤΣΜΕΔΕ να έχει πλέον μετά και την έγκριση του υπουργού Εργασίας τη δυνατότητα να καλύψει εκείνο μόνο του την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, υποστηρίζοντας δια του τρόπου αυτού και την προηγούμενη επένδυσή του, όμως σε αυτήν την περίπτωση θα βρεθεί να έχει τοποθετήσει σε μία και μόνον επένδυση υπέρτερο τμήμα των αποθεματικών από αυτό που του επιτρέπει ο νόμος.

Την αύξηση του κεφαλαίου της τράπεζας θα την ακολουθήσει reverse split.

Στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης της «Attica Bank» πρόσφατα αναφέρθηκε και η ΟΤΟΕ που ενέταξε το θέμα και στην ατζέντα των συζητήσεών της με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι πρόκειται για μια τράπεζα που έχει ως βασικό μέτοχο ένα ασφαλιστικό τραμείο εργαζομένων, του οποίου η συμμετοχή πρέπει να συνεχιστεί και να διευκολυνθεί και ζήτησε να διατηρηθεί η αυτόνομη πορεία της, δεδομένου ότι και οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας συνηγορούν σ αυτό.

Facebook Comments