Tη στιγμή που η Αθήνα για πρώτη φορά συζητά επίσημα με την τρόικα το τέλος του μνημονίου το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί το σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά για αξιολόγηση χωρίς παρατράγουδα.

Οι χθεσινές διαρροές που στη συνέχεια ανασκευάστηκαν, ότι ο κ. Χαρδούβελης νιώθει ότι καθημερινά καπελώνεται από τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, κυρίους Παπασταύρου και Λαζαρίδη αλλά πολλές φορές και από τους υφυπουργούς του Χρήστο Σταϊκούρα και Γιώργο Μαυραγάνη εκνεύρισαν τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίες ζήτησε να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους θέματα και μάλιστα την ώρα που βρίσκονταισ την Αθήνα οι δανειστές.

Στη συνέχεια ακολούθησαν «σπασμένα τηλέφωνα» μεταξύ Χαρδούβελη, Βενιζέλου και Μαξίμου ενώ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης να ψάχνεται δεξιά και αριστερά προκειμένου να βρει την «πηγή» απ όπου ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες.

Χθες πάντως ο κ. Χαρδούβελης, παρά το γεγονός ότι από το Μαξίμου επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το βραχυκύκλωμα αναγκάστηκε το βράδυ όχι μόνο να «αποκαταστήσει» τον κ. Λαζαρίδη αλλά να διευκρινίσει και το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις ως γνώστης όλων των αριθμών και των λεπτομερειών του προϋπολογισμού.

Το ΠΑΣΟΚ σε όλη αυτήν τη μίνι κρίση προσπάθησε να μείνει απ έξω διαψεύδοντας πως ήθελε επί της ουσίας να επιβάλει το μοντέλο που ακολουθήθηκε στη συζήτηση στο Παρίσι και στην Αθήνα. Είναι απόλυτα σαφές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί από το ενδεχόμενο να τελειώσουν τα μνημόνια και μαζί τους η τρόικα και το ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη θα διαχωρίζει πλέον συχνότερα τη θέση της από τη ΝΔ, προκειμένου να κερδίζει αυτό που πιστεύει ότι της αναλογεί.

Υπό αυτό το κλίμα θα γίνει η απογευματινή (18:00) συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μαξίμου.

Facebook Comments