(upd) Η νεώτερη πληροφόρηση θέλει να υπάροχυν πολιτικές τριβές για το συγκεκριμένα ζήτημα και παραπέμπουν σε «πάγωμα», τουλάχιστον προσωρινά, του αιτήματος του υπουργού Εργασίας για την παραίτηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Tελευταία ενημέρωση: 15.10

Την παραίτηση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Ηλία Κικίλια, ζήτησε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από κυβερνητική απόφαση, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Ως αφορμή φέρουν δημοσιογραφικές πηγές σημερινό δημοσίευμα κατά το οποίο, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας, προετοιμάζονταν προσλήψεις με κομματικά χαρακτηριστικά.

Το εν λόγω πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αναφέρεται στις οικογένειες που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και, μεταξύ των κριτηρίων που έχει θέσει, είναι και η προηγούμενη απασχόληση σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται πάντως για πρόγραμμα το οποίο έχει εγκριθεί από την τρόικα, ενώ πληοροφίες θέλουν το ΠΑΣΟΚ να είναι ενοχλημένο από την εξέλικη, καθώς ο κ. Κικίλιας απολαμβάνει της εμπισοσύνης τόσο της Ιπποκράτους όσο και της ΔΗΜΑΡ.

Η νεώτερη πληροφόρηση θέλει να υπάροχυν πολιτικές τριβές για το συγκεκριμένα ζήτημα και παραπέμπουν σε «πάγωμα», τουλάχιστον προσωρινά, του αιτήματος του υπουργού Εργασίας για την παραίτηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Facebook Comments