Χωρίς διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια και την τρόικα.

Όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείο Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν κατέθεσαν κάποια ένσταση όσον αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά ζήτησαν ορισμένες τεχνικές διευκρινίσεις, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν το αντικείμενο τριών ακόμα συναντήσεων, δύο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και μιας μεταξύ των επικεφαλής της τριμερούς και τον υπουργό.

Η ίδια πηγή τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στη Βουλή μόλις επιτευχθεί η οριστική συμφωνία με την τριμερή, με τις όσες τυχόν τροποποιήσεις υπάρξουν έως τη λήξη της διαπραγμάτευσης.

Το μέτωπο πάντως όπου ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είναι στις ρυθμίσεις για τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους οφειλέτες.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στις 15:00 το μεσημέρι τη σκυτάλη των επαφών με τους εκπροσώπους των δανειστών παίρνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, με στόχο να καθοριστεί η κοινή γραμμή απέναντι στην τρόικα αλλά και να σταλεί στην κοινωνία το μήνυμα της κυβερνητικής συνοχής.

Facebook Comments