Ο Κώστας Μανωλάς έγινε ο ήρωας της Ρόμα καθώς με το τρίτο γκολ που πέτυχε έστειλε τους «τζιαλορόσι» στα ημιτελικά του Champions League και την Μπαρτσελόνα εκτός διοργάνωσης.

Η Ρόμα ανέτρεψε την ήττα της στο Καμπ Νου (4-1) και νίκησε 3-0 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, έφυγε νικήτρια από το «Έιτιχαντ» με 2-1 αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Σίτι με δύο νίκες.

Ειδικότερα:

Ρόμα-Μπαρτσελόνα 3-0

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Chamnpions League και ταυτόχρονα επική ανατροπή στη διοργάνωση (μόλις 2 φορές είχε ανατραπεί διαφορά τριών τερμάτων σε αγώνα ρεβάνς) σημειώθηκε στο «Ολίμπικο». Με τον Κώστα Μανωλά να πετυχαίνει το γκολ-πρόκρισης στο 82΄ η Ρόμα νίκησε 3-0 την Μπαρτσελόνα, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-4 στο «Καμπ Νόου» και αναμφισβήτητα η ομάδα της «αιώνιας πόλης» έφτασε στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή της ιστορίας της.

Κίτρινες: Φάτσιο, Ζεσούς

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν (77΄ Ελ Σαράουϊ), Ζέσους, Στρότμαν, Τζέκο, Κολάροφ, Σικ (73΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι, Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85΄ Ντεμπελέ), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα (80΄ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 1-2

Η Λίβερπουλ δεν «πλήρωσε» το κακό πρώτο 45λεπτο στο «Έτιχαντ», ανέβηκε στο δεύτερο και πήρε δίκαια το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Champions League εις βάρος της Μάντσεστερ Σίτι.

Το 3-0 στο «Άνφιλντ» αποδείχθηκε υπεραρκετό στους «κόκκινους», που νίκησαν και εκτός έδρας με 2-1 τους «πολίτες», οπότε το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής (13/04) η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα βρεθεί στην κλήρωση της ημιτελικής σειράς.

Κίτρινες: Έντερσον, Μπερνάρντο Σίλβα – Μανέ, Άρνολντ, Φιρμίνο, Φαν Ντάικ

Διαιτητής: Αντόνιο Λαχόθ (Ισπανία)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στέρλινγκ, Λαπόρτ, Ντε Μπράιν, Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα (77΄ Γκιντογκάν), Νταβίντ Σίλβα (66΄ Αγουέρο), Φερναντίνιο, Οταμέντι, Ζεσούς

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Βαϊνάλντουμ, Λόβρεν, Μίλνερ, Φιρμίνο (81΄ Κλαβάν), Σαλάχ (90΄ Ινγκς), Μανέ, Τσαμπερλέιν, Ρόμπερτσον, Άρνολντ (81΄ Κλάιν)

 

Facebook Comments