Ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, ωστόσο, ο αρχικός ενθουσιασμός που οδήγησε το δείκτη κοντά στο 3% περιορίστηκε μέσα στην ημέρα με αποτέλεσμα γύρω στις 3:50 το απόγευμα η άνοδος να κινείται στα επίπεδα του 0,30%. Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει ο βασικός πρωταγωνιστής στα κέρδη, με την Τρ. Πειραιώς και την Alpha Bank να ενισχύονται 4,48% και 4,4% αντίστοιχα, την ΕΤΕ να καταγράφει άνοδο 2,59% ενώ η Eurobank γύρισε ήπια πτωτικά στα 0,311 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12:18 ώρα Ελλάδος, ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 2,6% στις 1.088,90 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 51,8 εκατ. ευρώ.

«Η διευκόλυνση που θα έρθει από την ΕΚΤ σύμφωνα με τους FT είναι κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία. Για αυτό ο γενικός δείκτης άνοιξε έντονα ανοδικά, ενώ καλλιεργούνται ελπίδες να δούμε και υψηλότερα επίπεδα», σχολίασε ο Νίκος Καυκάς, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή.

«Θα είναι ιδιαίτερα θετικό ο δείκτης να μπορέσει να περάσει πάνω από τις 1.100 μονάδες μέσα στην εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωνε κέρδη 4% με την μετοχή της Eθνικής Τράπεζας να κερδίζει 4,2%.

Άνοδο 3% στα 10,7 ευρώ σημείωνε και ο ΟΠΑΠ μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επικυρώνει το μονοπώλιό του στην ελληνική αγορά.

Facebook Comments