Το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank αποφάσισε να παρακρατήσει τις δόσεις παλαιότερων μπόνους για τα ανώτερα στελέχη, με την απόφαση να αφορά τους δύο CEO, αλλά και τον Joseph Ackermann, λόγω της εκτίναξης των προστίμων και του νομικού κόστους.

Η Deutsche Bank εμπλέκεται σε τουλάχιστον 1.000 νομικές διαμάχες μεταξύ των οποίων και οι πολύκροτες υποθέσεις χειραγώγησης του Libor αλλά και του fixing στην αγορά συναλλάγματος, όπως σημειώνουν οι Financial Times.

Το νομικό κόστος της τράπεζας πέρσι άγγιξε τα 3 δισ. δολάρια και το δεύτερο τρίμηνο του 2014 αύξησε τις προβλέψεις της για νομικά κόστη και ρυθμιστικά πρόστιμα στα 2,2 δισ. ευρώ από 450 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των στελεχών που πλήττονται και δεν θα λάβουν τη φετινή δόση του μπόνους που είχε αποφασιστεί για την απόδοση του 2011 είναι οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι της γερμανικής τράπεζας, Anshu Jain και Jurgen Fitschen. Η απόφαση αφορά επίσης τον CFO, Stefan Krause και τον Joseph Ackermann, το πρώην διευθύνοντα σύμβουλο που αποχώρησε από την τράπεζα προ διετίας.

Facebook Comments