Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται αύριο στο Σότσι, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος, ενώ την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο διπλωματική πηγή ότι ο αμερικανός υπουργός θα έχει σ΄ αυτό το ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για την κρίση στη Ουκρανία και για άλλες συρράξεις στον κόσμο.

Ο Λαβρόφ θα πει στον Κέρι ότι η αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία πολεμάει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, είναι κάτι το οποίο δεν θα αποδεχθεί η Μόσχα, δήλωσε η πηγή την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν επίσης για τα θέματα της Υεμένης, του Ιράν και της Συρίας.

“Ελπίζουμε ότι (ο Κέρι) θα φέρει κάτι καινούργιο, μια νέα ματιά στην (…) (κατάσταση στην) Ουκρανία και τις διμερείς σχέσεις”, σημείωσε η διπλωματική πηγή που μίλησε στο RIA, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες είναι “πολύ σημαντικές” αν και δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε κάποια πολύ σημαντική πρόοδο.

“Η επίσκεψη του Κέρι στην Ρωσία έχει πολύ μεγάλη συμβολική σημασία”, σημείωσε ωστόσο η ίδια πηγή.

Facebook Comments