Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας έχουν και φέτος τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Συγκεκριμένα, θα μπορούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για το σύνολο του έτους αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους περιλαμβανομένου και του μήνα της άρσης της ακινησίας.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας ιδιοκτήτης προχωρήσει σε άρση της ακινησίας του οχήματός του τον Ιούλιο θα πληρώσει το 50% των τελών κυκλοφορίας (από Ιούλιο μέχρι και Δεκέμβριο).

Με τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά αύξηση των φορολογικών εσόδων, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, κατέγραψαν σημαντική αύξηση τον Απρίλιο λόγω της νέας ευνοϊκής ρύθμισης των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστεί στο τετράμηνο του έτους η «μαύρη τρύπα» των εσόδων περίπου στα 300 εκατ. ευρώ από 748 εκατ. ευρώ που ήταν στο πρώτο τρίμηνο.

Facebook Comments