Νέες απώλειες κατέγραψε το δολάριο στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης με το AUD και το GBP να είναι τα νομίσματα που ενισχύθηκαν περισσότερο έναντι του δολαρίου ενώ ιδιαίτερα ανοδικά κινήθηκε και το NOK.

Το πετρέλαιο κατάφερε να περάσει και πάλι πάνω από τα $61,00 κάτι που είχαμε αναφέρει στη σχετική ανάλυση του ForexReport.gr. Για σήμερα, οι επενδυτές θα εστιάσουν στην ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων όπου αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 0,3% έναντι ανόδου 0,9% για τον προηγούμενο μήνα.

  • Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας προσπαθεί να βρει στήριξη και να αντιδράσει, ύστερα από πολλές μέρες απωλειών.
  • EUR, GBP, CAD, NOK, AUD εξακολουθούν να καταγράφουν κέρδη έναντι του δολαρίου.
  • Σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις για Αγγλία και Αμερική περιλαμβάνει η σημερινή συνεδρίαση.
  • Σύμφωνα με τον Dudley της Fed, οι αυξήσεις των επιτοκίων θα γίνουν σε πλήρη επικοινωνία με τις αγορές, προκειμένου να μην υπάρξει αιφνιδιασμός.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLM5) – Άνοιγμα: 59,25 Υψηλό: 61,33 Χαμηλό: 59,10 Κλείσιμο: 61,16

Ο μαύρος χρυσός κατάφερε να σημειώσει νέα άνοδο και να περάσει πάνω από τα $61,00 με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε μια νέα ανοδική προσπάθεια για την αντίσταση στα $65,25 που αποτελεί και το βασικότερο στόχο της ανοδικής κίνησης που έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες.
 
Μόνο ένα ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τα $5050 θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη ανατροπή της ανόδου. Οι τεχνικοί δείκτες RSI, CCI, ROC και Vol υποστηρίζουν μια συνέχεια της ανοδικής κίνησης ενώ παραμένουμε αγοραστές στο πετρέλαιο αποφεύγοντας οποιαδήποτε προσπάθεια πωλήσεων.

 

Facebook Comments