Το έργο ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, που υλοποιεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποστηρίζει για δεύτερη χρονιά ο ΟΠΑΠ.

Το σχετικό σύμφωνο που υπεγράφη μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τα εταιρείας Καμίλ  Ζίγκλερ και του προέδρου της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων, Απόστολο, είναι διετούς διάρκειας και αφορά  την επέκταση του συστήματος αποθήκευσης των δεδομένων καθώς και την ψηφιοποίηση των πολιτισμικών εντύπων της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

«Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας το οποίο στοχεύει ώστε να οργανωθεί σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα μια από τις πιο πλούσιες στον κόσμο βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια βιβλία και χειρόγραφα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ.

Ο επικεφαλής της ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τον ΟΠΑΠ με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στο έργο της ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης που αποτελεί πυρήνα της θεολογικής σκέψης και ζωτικό κομμάτι της Ορθόδοξης Ιστορίας.

«Η ΟΠΑΠ στηρίζει το έργο που πραγματοποιεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο αποτελεί στην εποχή μας τον παγκόσμιο φάρο πνευματικής καθοδήγησης. Όπως εμπράκτως έχει ήδη αποδείξει η ΟΠΑΠ, παραμένει αφοσιωμένος αρωγός στη σημαντική ενέργεια ψηφιοποίησης των αρχείων της Βιβλιοθήκης, ώστε να μεταφερθεί και στις επόμενες γενιές η μοναδική αυτή κληρονομιά», ανέφερε ο κ. Ζίγκλερ.

Facebook Comments