«Τέλος» στο τέλος επιτηδεύματος για τους υπόχρεους με μπλοκάκια που εμφανίζουν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα ετοιμάζεται να βάλει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που εκπονείται από την κυβέρνηση για άρση των αδικιών και ελάφρυνση των φορολογουμένων, η κα Σαββαΐδου θα εισηγηθεί την κατάργηση του εν λόγω τέλους για όσους στη διάρκεια του έτους δεν είχαν καθόλου εμπορική δραστηριότητα ή διατήρησαν ανενεργά μπλοκάκια.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, το τέλος επιτηδεύματος είναι στα 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι για χιλιάδες υπόχρεους η κατάργησή του θα είναι μια σημαντική «τονωτική ένεση» στα έσοδά τους.

Ειδικά πάντως για την ενίσχυση των εσόδων, στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, που θα επιφορτιστεί με τους προληπτικούς ελέγχους στην αγορά και έως το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό, που θα έχει γνώση στην εφαρμογή και των έμμεσων τεχνικών ελέγχου.

Θα πρέπει δε να υπογραμμιστεί ότι εντός του νέου ΣΔΟΕ θα δημιουργηθεί και μια μικρότερη ομάδα με εξειδίκευση στην καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής στο ΦΠΑ.

Facebook Comments