Η πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα απασχολήσει την σημερινή πρώτη συνάντηση της τρόικας με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 10:30. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές πιέζουν για να τρέξουν αποκρατικοποιήσεις της τάξης τουλάχιστον των 10 δισ. ευρω μέχρι το τέλος του 2016.

Σημειώνεται ότι για το 2014 ο στόχος του 1,5 δισ. ευρώ θεωρείται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, λόγω των συνεχών αναβολών σε μια σειρά απο διαγωνισμούς.

Στις 14:00, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, ενώ στις 18:00 το απόγευμα θα συναντηθούν εκ νέου τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρουτση, στον απόηχο της συνάντησης της Πέμπτης, όπου η ελληνική πλευρά παρουσίασε τις σκέψεις της για τις αλλαγές στα εργασιακά αλλά και κάποιες επιμέρους αλλαγές στο ασφαλιστικό, θέτοντας «κόκκινη γραμμή» στην μείωση των συντάξεων.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, (09:00) οι επικεφαλής της τρίμερους θα συναντηθούν και πάλι με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, με στόχο να πλησιάσουν οι δύο πλευρές στους στόχους του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προβλέπει πλέον ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα κινηθεί στην περιοχή του 2,8 με 2,9% του ΑΕΠ, έναντι του 3% που προβλέπει το πρόγραμμα.

Facebook Comments