Τη διατήρηση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης αλλά με τους συνταξιοδοτούμενους να υποχρεούνται να καταβάλουν οι ίδιοι τις εισφορές στο Ταμείο τους έως τα 62 τους χρόνια, προβλέπει μια από τις εναλλακτικές προτάσεις που εξετάζονται στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Ένα τέτοιο μέτρο θα λειτουργούσε ουσιαστικά ως αντικίνητρο για να περιοριστεί η έκταση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στις ηλικίες των 55 έως 57 ετών. Σύμφωνα πάντα με το επίμαχο δημοσίευμα, στην εν λόγω κατηγορία βρίσκονται περίπου 100.000 ασφαλισμένοι.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι αποδοχές για τους πρόωρα συνταξιοδοτούμενους θα μπορούσαν να είναι μειωμένες έως και σχεδόν 27%, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα καταβάλλονται τόσο οι εργασιακές όσο και οι εργοδοτικές εισφορές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με δεδομένο ότι οι πρόωρες συντάξεις είναι ούτως ή άλλως μειωμένες, η περαιτέρω περικοπή που θα προκύψει από τυχόν εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα αφαιρούσε κάθε νόημα από την πρόωρη αποχώρηση από την αγορά εργασίας 

Facebook Comments