Η χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και η συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi, άφησαν μια γλυκόπικρη γεύση στους επενδυτές και για το λόγο αυτό η αντίδρασή τους ήταν αρκετά έντονη. Οι μετοχές δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις αλλά η Wall Street κατάφερε να κλείσει με κέρδη ανατρέποντας μια πολύ αρνητική συνεδρίαση. Κάτι τέτοιο δε συνέβη στην Ευρώπη, αλλά υπάρχει η ελπίδα ότι το χθεσινό γύρισμα στη Wall Street θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τους αγοραστές.

  • Ο Mario Draghi δεν είπε κάτι καινούριο χθες, αλλά ούτε και αποκάλυψε πολλές πληροφορίες για το πρόγραμμα αγορών ABS.
  • Η διάρκεια του προγράμματος στήριξης αναμένεται να είναι τα 2 χρόνια, ενώ άφησε υπαινιγμούς ότι το ύψος του προγράμματος θα είναι στα €1 τρισ.
  • Tο δολάριο εξακολουθεί να δέχεται στήριξη με αποτέλεσμα τα κέρδη των G10 να έχουν περιοριστεί σε σχέση με χθες.
  • Οι Γερμανοί συνεχίζουν να είναι αντίθετοι με το πρόγραμμα αγορών ABS και οτιδήποτε σχετικό με αγορές ομολόγων.
  • Οι νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα (NFPs) αποτελούν την κρισιμότερη ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

DAX (FDXZ4) – Άνοιγμα: 9.364 Υψηλό: 9.415 Χαμηλό: 9.164 Κλείσιμο: 9.228

Ο DAX δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις με τις απώλειες να ξεπερνούν τις 200 μονάδες μέχρι λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης. Η προσπάθεια για περιορισμό των απωλειών δεν είχε την απαραίτητη δυναμική και το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι το χθεσινό γύρισμα της Wall Street να ενεργοποιήσει τους αγοραστές. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα γύρισμα μέχρι τις 9.280-9.300 μονάδες. Τεχνικά η πτώση δείχνει να μην έχει ολοκληρωθεί, αν δεν υπάρξει προσέγγιση των 8.920 μονάδων. Αργότερα θα ασχοληθούμε με τα πιθανά σενάρια για το DAX και το ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει στις επόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.160                   9.290
9.100                   9.350
9.050                   9.400
8.920                   9.460

Facebook Comments