Στην πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί ένα παράλληλο νόμισμα – μαζί με το ευρώ – έχει αναφερθεί κατά το τελευταίο διάστημα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς όμως να ενστερνιστεί την ιδέα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δυο άτομα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ φέρεται έχει σταθεί στο παράδειγμα του Μαυροβουνίου, που χρησιμοποιεί μεν το ευρώ ως νόμισμα αλλά δεν είναι μέλος της ευρωζώνης.

Το Bloomberg σχολιάζει πάντως πως οι δηλώσεις του γερμανού ΥΠΟΙΚ υποδεικνύουν πως ορισμένοι κύκλοι στη Γερμανία προετοιμάζονται για το χειρότερο ενδεχόμενο σχετικά με τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως κατά τις τελευταίες ημέρες ο κ. Σόιμπλε έχει αρνηθεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρα μας, ενώ παλαιότερα εsχε προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος εξόδους της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα λόγω «ατυχήματος».

«Οι πληροφορίες είναι ανακριβείς. Τέτοιου είδους σενάριο δεν τίθεται προς συζήτηση» σχολιάσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μέσω twitter, απαντώντας ουσιαστικά στο σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg.

 

Facebook Comments