Στο στόχαστρο του διοικητή της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη έχουν μπεi δεκατέσσερις εύποροι μπαταξήδες, οι οποίοι μέχρι πρότινος επικαλούνταν αδυναμία πληρωμής και «μπανόβγαιναν» σε διακανονισμούς χωρίς να τους εφαρμόζουν.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», πρόσφατα η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα αλλά αμέσως μετά έσπευσαν όλοι να διακανονίσουν την οφειλή.

Πιο αναλυτικά, δεκατέσσερις πλούσιοι μπαταξίδες με βίλες, από τη Βούλα μέχρι την Εκάλη, χρωστούσαν έως και τρία χρόνια στη ΔΕΗ κοντά 500.000 ευρώ. Διά της πλαγίας οδού, ένας από αυτούς, με σπίτι 300 τ.μ. στον Βαρνάβα και ενώ είχε να πληρώσει τέσσερις μήνες κατάφερε να μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)! Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχειρηματία με πέντε από τα πιο γνωστά μπαρ και καφετέριες στην παραλία Θεσσαλονίκης, που χρωστούσε στη ΔΕΗ επί τέσσερα χρόνια κάνοντας τον έναν διακανονισμό μετά τον άλλον, τους οποίους ποτέ δεν τήρησε.

Όλοι ανεξαιρέτως, «μπαινόβγαιναν» τα τελευταία χρόνια σε διακανονισμούς χωρίς να τους εφαρμόζουν, κανόνιζαν το ζήτημα δια της «πλαγίας οδού», το ρεύμα επανερχόταν και οι οφειλές συνέχιζαν να συσσωρεύονται.

Μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο, η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε 14 βίλες στην Αττική και σε πάνω από 200 καφετέριες, ξενοδοχεία και μεγάλες επιχειρήσεις πανελλαδικά.

Η συνολική οφειλή του, κοντά στο εκατ. ευρώ, αμελητέα μπροστά στα εκατοντάδες εκατομμύρια που υπολογίζει η επιχείρηση να εισπράξει από όσους «μπορούν να πληρώσουν, αλλά δεν το κάνουν».

Facebook Comments