Εconomist: Ο Τσίπρας χτίζει το προφίλ του
Εconomist: Ο Τσίπρας χτίζει το προφίλ του
Εconomist: Ο Τσίπρας χτίζει το προφίλ του
Έτσι ξεκινάει άρθρο του economist που αναφέρεται στις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Στο κομμάτι γίνεται αναφορά ειδικότερα στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό.
Ο Αλέξης Τσίπρας ναι μεν δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν, γράφει ο Economist , όμως η πετυχημένη καμπάνια από άποψη δημοσιότητας που διεξήγαγε τον βοήθησε να κερδίσει τις ευρωεκλογές με διαφορά 3,8 % μονάδων από την Νέα Δημοκρατία.
«Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές είναι στον αέρα. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται 180 βουλευτές προκειμένου να εκλέξουν πρόεδρο. Με μόνο 154 βουλευτές έχουν να διεκδικήσουν την ψήφο από μια δεξαμενή ανεξάρτητων και μετριοπαθών αριστερών βουλευτών. Αν αποτύχουν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη θέση του οδηγού προκειμένου να κερδίσει», γράφει ο Economist.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικότερα στην τελευταία της Public Issue που έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ διαφορά της τάξης των 11 μονάδων.
«Ο κ. Τσίπρας δεν απειλεί πια να σκίσει το μνημόνιο όμως αρκετοί είναι ακόμα καχύποπτοι ως προς το πρόγραμμα των 11 δις. ευρώ που εξήγγειλε πρόσφατα. Ανάμεσα σε άλλα προβλέπει επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ , καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας και επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους. “Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό” » λέει στον Economist μια άνεργη εργάτρια που παρόλα αυτά υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον στο άρθρο γίνεται αναφορά στις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αλλά και στην προσπάθεια απεγκλωβισμού της ελληνικής κυβέρνησης από το μνημόνιο. «Αν καταφέρει να απαλλαγεί από το ΔΝΤ η κυβέρνηση θα πετύχει μια άνοδο στις δημοσκοπήσεις και πιθανόν καταφέρει να πείσει και κάποιους βουλευτές στο θέμα της προεδρικής εκλογής. Όμως τα ελληνικά ομόλογα σημείωσαν πτώση μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ίσως είναι νωρίς για να πει η Ελλάδα αντίο στους επιτηρητές», καταλήγει το άρθρο.
Facebook Comments