«Ελλάδα: Αυτή τη φορά το εννοούμε», τιτλοφορεί το άρθρο του το περιοδικό Politico, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει, όντως, ξεμείνει από χρήματα και δεν έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει το ΔΝΤ στις αρχές Ιουνίου.

Όπως αναφέρει το Politico η τρέχουσα ελληνική προειδοποίηση διαφέρει από αυτές που έχουν γίνει, κατ επανάληψη, στο παρελθόν, φέροντας ως απόδειξη τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα ώστε να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη στο BBC κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με τον Έλληνα υπουργό να τονίζει ότι η Αθήνα έχει κάνει όσα βήματα χρειάστηκαν και ότι ενδεχομένως να μην μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της εάν και οι πιστωτές δεν κάνουν κάποια συμβιβαστικά βήματα.

Παράλληλα, σημειώνει το Politico, οι φόβοι για τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ενισχύονται. Αν και καταγράφηκε υποχώρηση στις εκροές καταθέσεων τον Μάρτιο, αλλά ακόμη και μία αχνή ένδειξη ότι θα υπάρξει Grexit είναι ικανή να οδηγήσει σε bank run και μάλιστα με αξιοσημείωτη ταχύτητα.

Facebook Comments