Ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος είναι ο χειριστής του μονοθέσιου Μirage 2000-5 που κατέπεσε εννέα ναυτικά μίλια  βορειοανατολικά της Σκύρου. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος γεννήθηκε το 1984 και ήταν πατέρας και σύζυγος.

Νωρίτερα:

Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο twitter επιβεβαίωσε αυτό που δυστυχώς όλοι φοβόμασταν. Ο χειριστής του Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» γράφει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

 

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

Νωρίτερα:

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 αγνοείται ανοιχτά της Σκύρου. Το αεροσκάφος επέστρεφε για προσγείωση στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση και βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Έως στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια της πτώσης, ή η υγεία του χειριστή, για τον εντοπισμό του οποίου διεξάγονται αυτή την ώρα έρευνες. 

 Η ανακοίνωση του ΓΕΑ :

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

 

Facebook Comments