Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, με την αγορά να αναμένει αυτή την εβδομάδα την έναρξη των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,48% στις 17.091,59 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,40% στις 4.493,35 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται με κέρδη κατά 0,47% στις 1.977,21 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Hewlett-Packard κερδίζει 4,5%, καθώς έχει διαρρεύσει ότι σχεδιάζει να διασπαστεί στα δύο, διαχωρίζοντας τις δραστηριότητες προσωπικών υπολογιστών και εκτυπωτών από τα εταιρικά hardware και τις δραστηριότητες υπηρεσιών

Στο +24% βρίσκεται και η CareFusion, η οποία δέχτηκε πρόταση εξαγοράς από την Becton, Dickinson έναντι 58 δολαρίων ανά μετοχή, ήτοι με premium 26% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 3ης Οκτωβρίου. Οι μέτοχοι της CareFusion θα λάβουν 49 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και 0,0777 των μετοχών της Becton, Dickinson.

Στον αντίποδα, η Micron Technology υποχωρεί κατά 3%, καθώς η ανταγωνίστρια Samsung ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 14,7 δισ. δολάρια για τη δημιουργία μονάδας μικροτσίπ.

Σήμερα, η Alcoa εγκαινιάζει την περίοδο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ οκτώ εταιρείες του S&P 500 θα ανακοινώσουν εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματά τους. Τα κέρδη εκτιμάται ότι έχουν αυξηθεί κατά 4,9%, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Facebook Comments