Ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η κοινοπραξία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου κατέληξαν σε  συμφωνία για την ανάληψη των εργασιών συντήρησης του αγωγού από τον ΔΕΣΦΑ. Για βήμα καθοριστικής σημασίας κάνει λόγο η ελληνική επιχείρηση.

Όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής, η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου και προβλέπεται να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά του από μη ρυθμιζόμενες υπηρεσίες, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

«Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο ΔΕΣΦΑ αναλαμβάνει τη συντήρηση του μεγαλύτερου μέρους ενός εκ των δέκα σημαντικότερων έργων στον κόσμο αυτήν τη στιγμή» δήλωσε ο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρης Νίκας, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για βήμα καθοριστικής σημασίας, «το οποίο επισφραγίζει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Διαχειριστής, δείχνοντας παράλληλα τον δρόμο για την επέκταση των δραστηριοτήτων του πέραν της διαχείρισης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου».

Facebook Comments