Ένας από τους σημαντικότερους λόγους της ανόδου του δολαρίου από τις αρχές του 2014 ήταν η έναρξη του tapering και η δραματική αλλαγή που αυτό έφερε στις προσδοκίες της αγοράς για μια πρώτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed.

Τα θετικά macro που ακολούθησαν ενίσχυσαν σημαντικά το σενάριο μιας αύξησης επιτοκίων ακόμα και πριν από τις μέχρι τότε, εκτιμήσεις της αγοράς και αυτό αποτέλεσε μια ακόμα στήριξη για το δολάριο, με το δείκτη του αμερικανικού νομίσματος να διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Η ασταμάτητη άνοδος του αμερικανικού νομίσματος ανησύχησε μερικά μέλη της Fed, τα οποία άρχισαν να έχουν επιφυλάξεις σχετικά με το χρόνο της αύξησης των επιτοκίων.

Σύμφωνα με την αγορά των παραγώγων, η πρώτη αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, δεν εκτιμάται να συμβεί πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου του 2015. Παρακάτω υπάρχει το σχετικό γράφημα.

 

 

Αν αυτό είναι ένα σενάριο που αρχίζουν πλέον να υιοθετούν οι αγορές, πιθανόν η δυναμική άνοδος του δολαρίου να ανακοπεί. 

Facebook Comments