Οι τάσεις ρίσκου σταθεροποιήθηκαν κατά το ξεκίνημα της εβδομάδας μετά από μια μέτρια άνοδο στις αμερικανικές μετοχές και μια αξιοσημείωτη πτώση του δολαρίου.

Αν και τα σημάδια της διάθεσης για ρίσκο ήταν ορατά (άνοδος στις μετοχές, πτώση των δεικτών μεταβλητότητας, πτώση των ασφαλών καταφυγίων), δεν υπήρξαν πραγματικές αποδείξεις για έκθεση ρίσκου. Αναφορικά με το δολάριο, η περιορισμένη ρευστότητα σημαίνει ότι η κίνηση σε νέα υψηλά 2,5 ετών ολοκληρώθηκε.

Αναφορικά με το δείκτη δολαρίου της FXCM, Dow Jones FXCM Dollar Index (ticker = USDollar), η ημερήσια άνοδος στις 10.579 μονάδες διαμόρφωσε τεχνικό υψηλό επίπεδο, αν και το νόμισμα υποχώρησε πριν κλείσει ο δείκτης. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα ζεύγη του δολαρίου. Το EURUSD ανέκαμψε, το AUDUSD ενισχύθηκε κατά 30 pips από τα ημερήσια χαμηλά στα χαμηλά έξι εβδομάδων και το USDJPY δεν κατάφερε να φτάσει τα 100,00 γεν.

Αναζητώντας έναν ενωτικό παράγοντα διαμόρφωσης των τάσεων ρίσκου κατά την έναρξη της εβδομάδας καταλήγουμε στη δέσμευση της G20 να στηρίξει την ανάπτυξη (χωρίς όμως να υποδεικνύει τον τρόπο), στην πτώση του δείκτη εθνικής δραστηριότητας Chicago Fed στις ΗΠΑ κάτω από το μηδέν και στην υποχώρηση των μεταπωλήσεων κατοικιών. Περιμένουμε νέες προσπάθειες σε αυτή την συνεδρίαση πιθανότατα από τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple. Ωστόσο, η πιθανότητα τα οικονομικά αποτελέσματα να διαμορφώσουν τις τάσεις ρίσκου είναι χαμηλή.

 

John Kicklighter, Currency Strategist                                                            

Facebook Comments