Οι μεγάλες πιέσεις των τελευταίων ημερών έδειξαν μια ύφεση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης με τις αγορές μετοχών να ανακάμπτουν σημαντικά από τα χαμηλά ημέρας. Η είδηση για αποδοχή χαμηλότερης διαβάθμισης ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, αποτέλεσε την αρχική αφορμή για τους επενδυτές να καλύψουν μερικές από τις θέσεις πώλησης που είχαν. Παρόλα αυτά, το κλίμα στις αγορές παραμένει ιδιαίτερα αρνητικό για τις επόμενες συνεδριάσεις.

  • Συνάντηση Πούτιν με Ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα της παροχής φυσικού αερίου. Ο Πούτιν θα διαμηνύσει ότι αν η Ουκρανία κρατήσει φυσικό αέριο για δική της χρήση, τότε η παροχή προς όλους θα κοπεί.
  • Το δολάριο εξακολουθεί να κινείται αδύναμα αλλά με μεγάλες διακυμάνσεις.
  • Το πετρέλαιο βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 ετών προτού ανακάμψει δυναμικά.
  • Νέα προσπάθεια ανόδου και για το EUR/USD που θα επιχειρήσει να κινηθεί προς τα 1,2900.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLX4) – Άνοιγμα: 81,03 Υψηλό: 84,77 Χαμηλό: 79,78 Κλείσιμο: 83,06

Ο μαύρος χρυσός βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών πέφτοντας κάτω και από τα $80. Αυτό σε συνδυασμό με μια σειρά έντονα αρνητικών τεχνικών ενδείξεων, δημιούργησαν τις συνθήκες για μια δυνατή άνοδο. Λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street, το πετρέλαιο βρήκε την κατάλληλη αφορμή και εκτοξεύτηκε σχεδόν $3,5 στα 84,77. Σε χθεσινές μας αναλύσεις είχαμε προειδοποιήσει τους traders ότι χρειάζεται προσοχή από όσους έχουν θέσεις short. Η χθεισνή ανοδική κίνηση είναι ιδιαίτερα υποσχόμενη και θα προσπαθήσουμε να έχουμε μικρές τοποθετήσεις, έχοντας πάντα στο μυαλό μας, μια πιθανή προσπάθεια για μια νέα δοκιμασία των χαμηλών.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

82,50                   82,35
82,00                   83,00
81,25                   83,40
80,65                   84,00

Facebook Comments