Κ. Μητσοτάκης: Το προφίλ του Λαφαζάνη ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο
Δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελεύθερο Τύπο
Δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελεύθερο Τύπο
«Και κάτι ακόμα για αυτούς που φαντασιώνονται διαγραφές χρέους και άλλες τέτοιες ανοησίες. Αν σήμερα οι αγορές κλείνουν για την Ελλάδα με τέτοια ευκολία, τι θα συμβεί αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές; Και πώς τότε θα χρηματοδοτηθεί η χώρα;» διερωτάται ο υπουργός. Τότε δύο επιλογές υπάρχουν, προσθέτει, είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο, είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο…»
«Στόχος δεν είναι να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές. Στόχος είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες και Ελληνίδες, όχι κατ’ ανάγκη από το χώρο της πολιτικής, οι οποίοι μπορούν να συνθέσουν και να ενώσουν» υπογραμμίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Ελπίζω πραγματικά ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναδειχθεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία στη Βουλή, με τη στήριξη 200 βουλευτών» τονίζει.
«Νέο Μνημόνιο, όπως το γνωρίζαμε, δεν πρόκειται να υπάρξει» διαβεβαιώνει, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της προληπτικής χρηματοδότησης διευκρινίζει ότι αυτή ενδεχομένως να είναι απαραίτητη ως ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η πρόσβαση της χώρας στις αγορές.
«Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση. Είναι προφανώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2012, χάρη στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Όμως, δεν έχει ακόμη τις αντοχές που απαιτεί μια αγορά καχύποπτη και πάνω από όλα ευαίσθητη στην παραμικρή αλλαγή πολιτικών και οικονομικών δεδομένων» προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «ούτε μού δημιουργεί κάποιο πρόβλημα η σύνδεση μιας προληπτικής χρηματοδότησης με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, που, ούτως ή άλλως, η πλειονότητα των πολιτών συμφωνεί ότι πρέπει να γίνουν. Μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, επιτέλους, κτήμα του πολιτικού συστήματος και να υλοποιούνται επειδή εμείς τις θέλουμε, και όχι επειδή κάποιοι άλλοι μας τις επιβάλλουν».
Facebook Comments