Ήταν σχεδόν πριν τρεις εβδομάδες όταν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega έκανε την εμφάνιση του για τη νέα σεζόν.  Διαφορετικό σκηνικό, νέα γραφικά, μεγάλες οθόνες, αισθητική BBC…  όπως ήταν ανεμενόμενο,  το δελτίο των 8, κέρδισε από την πρώτη στιγμή θετικές κριτικές, σκαρφαλώνοντας ταυτόχρονα στην πρώτη θέση της τηλεθέασης.

Το γεγονός αυτό δεν ξάφνιασε πολλούς, καθώς με εξαίρεση την προηγούμενη χρονιά, το δελτίο ειδήσεων του megaλου καναλιού, βρίσκονταν σταθερά στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης. Μετά την παραίτηση όμως του Χρήστου Παναγιωτόπουλου -ο οποίος είχε αναλάβει τα σκήπτρα της ενημέρωσης για πάνω από 12 (επιτυχημένα) χρόνια,  το δελτίο άρχισε σταδιακά να χάνει μονάδες, με αποκορύφωμα την προχθεσινή μέρα, που έμεινε 5 ολόκληρες μονάδες πίσω από το δελτίο του Ant1.

Φαίνεται λοιπόν, πως επιλογές αναδιάρθρωσης που έγιναν στο κανάλι της Μεσογείων μέσα στο πλαίσιο «υποτιθέμενων» αλλαγών που θέλουν να φέρουν οι μέτοχοι, δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ίσως, γιατί το πραγματικό πρόβλημα του Μega βρίσκεται στην πτώση της δημοτικότητας του, καθώς η ταύτιση «αφεντικών και δημοσιογράφων» με συγκεκριμένες πολιτικές και κόμματα, το έχει ομολογουμένως στιγματίσει στα μάτια του κόσμου.

Σε αυτό το βαρύ κλίμα προστέθηκε και η απομάκρυνση του Παύλου Τσίμα, μετά την απροθυμία του megaλου καναλιού, να συνεχιστεί η εβδομαδιαία δημοσιογραφική εκπομπή του.  Έτσι μετά την αποχώρηση του γνωστού δημοσιογράφου και έπειτα του Χ. Παναγιωτόπουλου, έκλεισε οριστικά ένας επιτυχημένος κύκλος για το Mega. Το κατά πόσο θα ανοίξει ένας άλλος, θα το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες…
 

Facebook Comments