Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την εκρηκτική άνοδο της Παρασκευής, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει αυτήν την στιγμή απώλειες και το κλίμα να παραμένει έντονα νευρικό.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,21% στις 934,28 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 20 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,56% στις 301,61 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 125,15 μονάδες.

Παρά την σημαντική ανάκαμψη της Παρασκευής, η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη. Οι λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές έχουν υιοθετήσει αυτή τη νευρική στάση δεν έχουν εκλείψει και θα χρειαστούν αρκετές καλές ειδήσεις για να ισορροπήσει το ισοζύγιο νέων και να επανέλθει η διάθεση ανάληψης ρίσκου σε επενδυτές με μεγαλύτερο ορίζοντα παραμονής στην αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης απέχει αρκετά από το πρώτο τεχνικό σημείο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τη μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση, ήτοι τη ζώνη των 970 – 985 μονάδων. Η αγορά αναμένει να δει τις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις που θα αφορούν την “προληπτική χρηματοδοτική συνδρομή” (PCCL), εξέλιξη που θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας στη μετά Μνημόνιο εποχή, ενώ πλέον μετράμε αντίστροφα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ασκήσεων αντοχής των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 26 Οκτωβρίου.

Στο ταμπλό, ο τραπεζικός κλάδος, πλην της Εθνικής, καταγράφει κέρδη, στηρίζοντας μέχρι τώρα τον έλεγχο των απωλειών. Η Alpha Bank κερδίζει 1,93%, η Πειραιώς είναι στο +1,89% και η Eurobank είναι στο +0,38%. Θετικά κατά 0,43% κινείται και η MIG στο +0,78% η ΔΕΗ και στο +0,94% η ΕΕΕ.

Στον αντίποδα, η Εθνική χάνει 1,96% στα 2 ευρώ, ο ΟΤΕ  υποχωρεί κατά 3,50%, η ΜΕΤΚΑ και η Βιοχαλκο είναι στο -3%, η Jumbo στο -1,24% και η Ελλάκτωρ στο -1,17%.
 

Facebook Comments