Η Ελλάδα τρέχει να προλάβει να πουλήσει κάποια από τα περιουσιακά της στοιχεία, σε ένα ζήτημα που είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα καθώς αυτή οδεύει προς το τέλος του προγράμματος στήριξης, αναφέρει το CNBC το οποίο εξετάζει την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.

Τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας αναμένεται να είναι χαμηλότερα των σχεδιαζόμενων φέτος, μετά και την αποτυχία να πιάσει το στόχο του 2017, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται ότι το τεράστιο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αποτελεί όρο του τρίτου προγράμματος στήριξης.

“Συνολικά η εικόνα είναι μικτή με την πρόοδο σε ορισμένους τομείς να αντισταθμίζονται από τις καθυστερήσεις σε άλλους τομείς”, ανέφερε η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Μάρτιο.

Το 2017, τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων έφτασαν τα 1,4 δισ. ευρώ, υπολειπόμενα κατά 0,5 δισ. ευρώ από το στόχο που είχαν συμφωνήσει ελληνική κυβέρνηση και δανειστές τον Ιούλιο του ίδιου έτους. “Αυτό αποδίδεται στις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πώλησης του 67% του ΟΛΘ και στις καθυστερήσεις στην εκκίνηση της διαδικασίας για την πώληση του 5% του ΟΤΕ”, ανέφερε η ίδια έκθεση.

Facebook Comments