Θετική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία, αλλά και για το σχέδιο Σαμαρά- Βενιζέλου για την έξοδο της χώρας, από το πρόγραμμα του ΔΝΤ αποτελούν τα θετικά αποτελέσματα των στρες τεστ των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών από την ΕΚΤ.

Όπως τόνισε και ο Υπουργός Οικονομικών Γκικας Χαρδουβελης είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι διατηρείται αδιάθετο τα αποθεματικό των 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που προορίζονταν για τις ανάγκες των τραπεζών. Το συγκεκριμένο ποσό του ΤΧΣ προορίζεται για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Τα βλέμματα σήμερα Δευτέρα είναι στραμμένα στην αντίδραση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, αλλά και των αγορών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Αθηνά η τριμερής για να συνεχίσει την αξιολόγηση η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

«Τα τεστ αντοχής των Ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι ” πρόκειται ένα ακόμη βήμα προς την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο”.

Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής της ΕΚΤ έδειξαν πως «οι αυξήσεις κεφαλαίων και τα σχέδια αναδιάρθρωσης που υλοποιούνται από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες έχουν ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή τους θέση», ανακοίνωσε η ΤτΕ.

«Ένας από τους σταθμούς εξόδου της χώρας από τα μνημόνια ήταν τα στρες τεστ των τραπεζών» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι αποτελέσματα για τις τράπεζες είναι πολύ σημαντικό για όλους μας γιατί σε αυτές βρίσκονται τα χρήματα όλων των Ελλήνων.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εν εξελίξει συζητήσεις για τη μετά μνημόνιο εποχή, επιμένοντας στη θέση του ότι θα υπάρξει νέα μνημονιακή θηλιά λιτότητας. «Σε αυτό το έγκλημα δεν θα βρουν συνένοχους», διαμηνύει η Κουμουνδούρου.

Facebook Comments