Οι απολύσεις στο δημόσιο θα αρχίσουν από την κατάργηση νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Παραδέχθηκε ότι η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς και απέφυγε να δεσμευθεί για τον αριθμό των ατόμων που θα φύγουν μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως τόνισε ο υπουργός, ολοκληρώθηκε πλέον η πρώτη φάση αναδιοργάνωσης του δημοσίου και πλέον δρομολογείται η δεύτερη φάση – η πιο σημαντική όπως τη χαρακτήρισε – η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό μειώθηκε ο όγκος των διοικητικών μονάδων από 40% μέχρι 50%
Για τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μανιτάκης σχολίασε ότι σύμφωνα με την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα, είναι επείγουσα ανάγκη να ανανεωθεί το προσωπικό του Δημοσίου. Για κάθε αναγκαστική αποχώρηση, θα γίνεται μία πρόσληψη, πρόσθεσε.

Όπως διεμήνυσε ο κ. Μανιτάκης, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός για τις αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και τόνισε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν μετά την αξιολόγηση της τρόικας.

Ταυτόχρονα, όπως πρόσθεσε, σχηματίστηκε μηχανισμός, με επιτροπές και στελέχη, για την ολοκλήρωση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. “Θα πρέπει να σχεδιάσουμε τα τμήματα και τις θέσεις στα νέα τμήματα της δημόσιας διοίκησης” και συμπλήρωσε ότι “θα ξεκινήσουμε από τους οργανισμούς που είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Κατέληξε λέγοντας ότι ο τους προσεχείς μήνες θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα μπουν στο μέτρο κινητικότητας.

Εν τω μεταξύ, στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη εστάλησαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα για τη μετάταξη 1.891 υπαλλήλων, προκειμένου να εκδώσει τη σχετική απόφαση μετάταξής τους. Παράλληλα, την Τρίτη αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα που αφορούν στην κινητικότητα των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικών Ειδικοτήτων (ΙΔΑΧ ΔΕ), οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, λόγω κατάργησης των θέσεών τους.
Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη Αρχή, τα οριστικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν τους εξής πίνακες:
– Οριστικός ενιαίος πίνακας κατάταξης (κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας).
– Αλφαβητικός οριστικός ενιαίος πίνακας βαθμολογίας και κατάταξης.
– Οριστικός πίνακας διάθεσης (αλφαβητικός).
– Οριστικός πίνακας διάθεσης (ανά φορέα υποδοχής).

Facebook Comments