Το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι θα ξεκινήσει πολύ νωρίς για τους traders ανά τον κόσμο μετά τις νέες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, οι οποίες έπιασαν στον ύπνο όλους τους επενδυτές και όλες τις μεγάλες τράπεζες.

Η νέα στήριξη της ιαπωνικής οικονομίας από τη BoJ, με επιπλέον 10 τρισ. γεν αλλά και η αύξηση κατά 100% των κεφαλαίων που το κρατικό συνταξιοδοτικό fund, GPIF θα διοχετεύσει στις αγορές, αποτέλεσαν την έναρξη του πάρτι. Πρώτοι οι ασιάτες traders και όσοι άλλοι βρίσκονται σε ώρα αιχμής, ξεκίνησαν επιθετικές αγορές μετοχών και πωλήσεις σε γεν. Με πιο απλά λόγια, οι μεγάλοι επενδυτές ξεκίνησαν επιθετική αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων με μεταφορές κεφαλαίων από τα χαμηλής απόδοσης assets σε αυτά υψηλότερων αποδόσεων.

Και όλα αυτά χωρίς τη συμμετοχή των Αμερικανών traders και των μεγάλων αμερικανικών funds. Σε λίγες ώρες που οι traders θα διαβάσουν τις πρώτες ειδήσεις από τα τερματικά του Bloomberg και του Reuters και αφού πάρουν τη σκυτάλη από συναδέλφους τους στο Λονδίνο, θα ξεκινήσουν το δικό τους πάρτι με πιθανές νέες πωλήσεις στο γεν και τοποθετήσεις στον S&P 500.

Αν το σενάριο αυτό «ξεδιπλωθεί» σε όλη του την ισχύ, τότε με το άνοιγμα της Αμερικής δε θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε νέες επιθετικές αγορές στο USD/JPY με αποτέλεσμα να περάσει εύκολα πάνω από τα 112,00 γεν. Και αν αυτό συμβεί, τότε η διάθεση για ρίσκο θα απογειωθεί κυριολεκτικά.

Facebook Comments