«Η Ελλάδα είναι μεγάλο έθνος, στο οποίο οι Ευρωπαίοι χρωστάμε πολλά. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πυλώνες της σταθερότητας στα Βαλκάνια» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού» και επισήμανε: «Πρέπει οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν».

Παράλληλα  ο κ. Γιούνκερ έκανε έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις να μην αφήσουν να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και ζήτησε να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν για να υπάρξει δημιουργική ανάκαμψη, αλλά και να θεραπευτούν όλες οι κοινωνικές παθογένειες. “Το κράτος δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός εργοδότης”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, έχω βρεθεί σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές στη χώρα σας. Η χώρα σας βρέθηκε στο επίκεντρο της Ευρώπης της πολυκρίσης, (οικονομικής κοινωνικής και πολιτισμικής). Αν κάποια άλλη χώρα είχε βρεθεί με τα ίδια προβλήματα δεν θα μπορούσε να τα είχε αντιμετωπίσει όπως το έπραξε ο ελληνικός λαός με τόσο κουράγιο και αξιοπρέπεια, σημείωσε. 

Facebook Comments