Πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, αποτιμώντας αρνητικά τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης τα οποία ανακοινώθηκαν από την Κομισιόν, ενώ επιβαρυντικά λειτουργεί και η πτώση των μετοχών στον ενεργειακό κλάδο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,16% στις 17.338,43 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,27% στις 4.626,69 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται με απώλειες κατά 0,24% στις 2.012,97 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Sprint χάνει 14%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίοι χρήστες μειώθηκαν κατά 272 χιλ. το τρίτο τρίμηνο του έτους, χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σχεδόν οι μισοί χρήστες στο τμήμα της τηλεφωνίας σταμάτησαν, επίσης, τη συνδρομή τους.

Επίσης, στο -6,7% βρίσκεται η Priceline Group, καθώς μείωσε τον στόχο της κερδοφορίας της το τελευταίο τρίμηνο του έτους στα 9,40-10,10 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα αντίστοιχα κέρδη το τρίτο τρίμηνο είχαν ανέλθει στα 22,16 δολάρια.

Απώλειες 1% σημειώνει η Exxon και στο -0,9% βρίσκεται η Chevron, μετά την απόφαση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, της Saudi Aramco, να μειώσει την τιμή του πετρελαίου της κατά 10 σεντς σε σχέση με τα συμβόλαια αναφοράς της Μέσης Ανατολής, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην αμερικανική αγορά.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 7,6% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας στα 43 δισ. δολάρια, καθώς οι εξαγωγές προς την Ευρώπη, την Κίνα και την Ιαπωνία μειώθηκαν. Οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσει τα 41,1 δισ. δολάρια.
 

Facebook Comments