«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το Eurogroup», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά το τέλος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, προσθέτοντας πως: «υπογραμμίστηκε ότι όλα θα τελειώσουν στις 21 Ιουνίου».

Ο κ.Τσακαλώτος είπε πως οι θεσμοί θα έρθουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου για να λήξει μέχρι το Eurogroup του Μαΐου η τεχνική συμφωνία.

«Υπογραμμίστηκε», τόνισε ο υπουργός, «ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, όπου οι αξιολογήσεις έχουν προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις».

«Δεν υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Οι θεσμοί ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την αναπτυξιακή στρατηγική που παρουσιάσαμε, πήραμε πολλούς επαίνους, ότι κάνουμε κάτι που θα έχει αξιοπιστία, όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου».

Facebook Comments