Συμφωνία για την αγοραπωλησία της ΔΕΠΑ με τους εταίρους της Eni και Shell στις θυγατρικές της Εταιρίες Παροχής και Διανομής Αερίου σε Θεσσαλονίκη – Θεσσαλία και Αττική.

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους Θεσμούς για το άνοιγμα της αγοράς προμήθειας αερίου, η ΔΕΠΑ διαπραγματευόταν την πλήρη αποχώρησή τις από τις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και ταυτόχρονα την εξαγορά του ποσοστού της Shell  στην ΕΠΑ Αττικής.

Ειδικότερα, η ΔΕΠΑ πούλησε το ποσοστό της 51% που είχε στην Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας. Αγοραστής ήταν ο έτερος μέτοχος με 49% και μάνατζμεντ, η ιταλική Eni. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων, ενώ η μετοχική σύνθεση της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας παραμένει ως έχει: Η ΔΕΠΑ με 51% και η Eni με 49% και μάνατζμεντ.

Σε ό,τι αφορά την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας ( που έχει μετονομαστεί σε Ζενίθ) η ΔΕΠΑ θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου που έχει (51% χωρίς δικαιώματα στο μάνατζμεντ) αποχωρώντας πλήρως από την εταιρεία στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Facebook Comments