Ο Παναθηναϊκός θα αποφύγει την πιο «μαύρη σελίδα» της Ιστορίας του, καθώς στο σημερινό δσ της Super League οι 11 από τις 14 ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του υποβιβασμού!

Η προσπάθεια των «πρασίνων» εδώ κι αρκετό καιρό, για να βρεθεί ο τρόπος και να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτούνται «έπιασε τόπο». Η αθηναϊκή ΠΑΕ, με τη σύμφωνη γνώμη και της διοργανώτριας αρχής, πέτυχε να βρεθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας και μπορεί στην προηγούμενη συνεδρίαση να μην «βγήκαν τα κουκιά», ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν…

Το «τριφύλλι», όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που δεν είχαν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρμότητες και δεν βρήκαν τηλεοπτική στέγη ενόψει της νέας περιόδου, χρειαζόταν τη θετική ψήφο από τα 3/4 των ομάδων που θα παρευρίσκονταν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού.

Κι αν αρχικά το τοπίο ήταν αρκετά ομιχλώδες, εν τέλει οι 11 από τις 14 ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής της ποινής του υποβιβασμού. Η απουσία της Κέρκυρας από την διαδικασία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς εκτός του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να αλλάξει στάση λόγω της στάσης που επέδειξε και πέρυσι, αρνητικά ψήφισαν και οι Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πλατανιάς ψήφισε αποχή, ενώ απούσα ήταν η ΕΠΟ, που εξ αρχής προσπαθούσε να βρει μία λύση σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν τις ψήφους 11 ΠΑΕ και συγκεκριμένα των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Πανιώνιου, Ατρόμητου, Ξάνθης, Παναιτωλικού, Λεβαδειακού, Λάρισας, Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμίας.

Facebook Comments