Στην κατηγορηματική διάψευση ότι η πολιτεία ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας στο θέμα των καταλήψεων προχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν υπήρξε κανένα αίτημα από εμάς. Οι εισαγγελείς κινήθηκαν στο πλαίσιο των δικών τους αρμοδιοτήτων. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι δεν θα χαθεί ούτε μια ώρα. Αν χρειαστεί, θα γίνουν μαθήματα ακόμη και τα Σάββατα» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, καταδικάζοντας τις κομματικές παρεμβάσεις στον χώρο, με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε για τις καταλήψεις νεολαία κόμματος.

Ειδικότερα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της σημείωσε ότι ο αγώνας των μαθητών πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. «Οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτές τις μέρες δείχνουν, με όλο και πιο ηχηρό τρόπο, ότι δεν θα ανεχτούν άλλο αυτό το “Νέο” Λύκειο που ετοιμάζεται γι αυτούς από την κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις πληθαίνουν σε όλη την Ελλάδα, φανερώνοντας ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό δυναμικό που αποδεικνύει πως οι μαθητές δεν θέλουν κι ούτε θα γίνουν τα πειραματόζωα της κυβέρνησης» αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση. «Ραντεβού στους αγώνες, το μέλλον μας ανήκει!» καταλήγει.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΝΕ καταδικάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση. «Χρειάζεται να δυναμώσει η κοινή δράση μαθητών- γονιών- εκπαιδευτικών και να βρουν τείχος οι απειλές και η τρομοκρατία» τονίζει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Λοβέρδος σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΣΥΠ, επανέλαβε για το θέμα των καταλήψεων ότι «η δικαστική εξουσία λειτούργησε αυτοτελώς στο πλαίσιο των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων». Εξάλλου, έκανε γνωστό ότι είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, αλλά και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος διαχειρίζεται την ιστοσελίδα των καταλήψεων που έχει δημιουργηθεί στο facebook. «Αν διαχειρίζονται αυτήν τη σελίδα μαθητές, έχει καλώς. Αν είναι ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας που θέλει να καθορίσει τη λειτουργία των σχολείων, τότε υπάρχει πρόβλημα».

Facebook Comments