Ο Mario Draghi ανάβει το πράσινο φως για περαιτέρω μέτρα στήριξης προς την ευρωπαϊκή οικονομία, με τη φράση “additional measures” να ακούγεται πολύ συχνά από το στόμα του Ιταλού κεντρικού τραπεζίτη.

Ο Mario Draghi τόνισε ότι τόσο μέσα από το TLTRO όσο και από τις αγορές ABS, ο αντίκτυπος στον ισολογισμό της ΕΚΤ θα είναι σημαντικός ενώ λίγο αργότερα έδωσε το στίγμα για μια αύξηση κατά €1 τρισ.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τα οικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα. Ο Draghi τόνισε ότι ο δρόμος για ένα QE θα περάσει είτε από την πτώση του πληθωρισμού είτε από την εκτίμηση ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν είναι αποτελεσματικά.

Για το σκοπό αυτό, τόνισε ότι ήδη τα στελέχη της ΕΚΤ εργάζονται πάνω σε μέτρα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί, προκειμένου η ΕΚΤ να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Οι traders έστειλαν το EUR/USD στο 1,2400 ενώ ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το ευρώ σε όλα τα βασικά και μη, ζεύγη. Οι δηλώσεις του Mario Draghi προκάλεσαν την πολυπόθητη επιστροφή των αγοραστών στο DAX με αποτέλεσμα πλέον να έχει ανοίξει ο δρόμος για επιστροφή στις 10.000 μονάδες.

Γράφημα EUR/USD

Facebook Comments