Οι traders έχουν μπει ήδη σε ρυθμό ανακοίνωσης των NFPs με τη μεταβλητότητα να αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τα λεπτά που θα ακολουθήσουν της ανακοίνωσης. Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από 140.000 μέχρι και 314.000 με τη μέση εκτίμηση να είναι στις 235.000.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται και πάλι στο δολάριο με τους επενδυτές να παραμένουν πωλητές αλλά και με το ρίσκο για μια απογοήτευση και ένα short squeeze να είναι μεγάλο. Επομένως το ερώτημα είναι: ποιος είναι ο «μαγικός» αριθμός που δε θα προκαλέσει κύμα φυγής από το δολάριο;

Σενάριο 1
Τα NFPs ανακοινώνονται λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις και το δολάριο ενισχύεται αλλά σε λογικά πλαίσια. Μάλιστα δεν αποκλείεται αν η ανακοίνωση είναι οριακά θετική, οι αγορές να έχουν προεξοφλήσει κάτι καλύτερο και να υπάρξει αφορμή για profit taking στο δολάριο.

Σενάριο 2
Τα NFPs ανακοινώνονται χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η απόκλιση έχει μεγάλη σημασία. Αν είναι μικρή μια διόρθωση θα χαρακτηριστεί φυσιολογική. Αν όμως υπάρξει μεγάλη απόκλιση, οι επενδυτές θα οδηγήσουν σε βίαιο ξεπούλημα στο δολάριο.

Σενάριο 3
Τα NFPs ανακοινώνονται πάνω από τις 300.000. Το δολάριο εκτοξεύεται προκαλώντας σοκ σε όλα τα νομίσματα.

Η αίσθηση από τις αγορές

Η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά για την ανακοίνωση των NFPs είναι ότι θα είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις αλλά θα κινηθούν σε μικρό και εύκολα διαχειρίσιμο εύρος.

Facebook Comments