Απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου για επαναπροσλήψεις και απολύσεις στο δημόσιο, με σαφή καθορισμό του πλαισίου λειτουργίας και των δομών του δημοσίου τομέα, έχει ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβαρύνοντας περαιτέρω την ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα στο Brussels Group. Ο νόμος Κατρούγκαλου ψηφίστηκε στη Βουλή στις αρχές Μαΐου.

Το ΔΝΤ επιδιώκει την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους, όμως δεν μπορεί να προβεί σε εικασίες για το πότε θα υπάρξει συμφωνία, διευκρίνισε την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Μάρεϊ επανέλαβε πως απομένει ακόμα «δουλειά» έως ότου να βρεθεί κοινός τόπος για την Ελλάδα, και κατέστησε σαφές πως το ΔΝΤ απαιτεί μια «συνολική συμφωνία» προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση με βάση λίγα μέτρα», επισήμανε.

Aνακριβή χαρακτήρισε, στο μεταξύ Ταμείο, τη μετάφραση της συνέντευξης που η Κριστίν Λαγκάρντ παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Κατά την γερμανική εφημερίδα, η διευθύντρια του ΔΝΤ, κατά την συνέντευξη της, τόνισε ότι «το Grexit είναι μια πιθανότητα». Όμως αργότερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις προχώρησε σε διάψευση.

Facebook Comments